Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@08:48:09 GMT

نحوه محاسبه سوابق حق‌التدریس فرهنگیان اصلاح شد

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۸۵۶۶۱

نحوه محاسبه سوابق حق‌التدریس فرهنگیان اصلاح شد

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش از اصلاح نحوه محاسبه سوابق خدمت ایام حق‌التدریسی بازنشستگان فرهنگی خبر داد.

خبرگزاری فارس: علی الهیار ترکمن معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش در استودیو الفبا در خصوص احتساب سنوات دوران حق‌التدریس فرهنگیان، گفت: این مسأله یکی از موضوعات روز آموزش و پرورش است به این دلیل که خیلی از بازنشستگان فرهنگی را درگیر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: به استناد ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، هر مستخدم دولت که سنوات غیررسمی داشته باشد و بعد از یک مدت مستخدم رسمی و پیمانی در دولت شود، می‌تواند آن سوابق دوران غیررسمی را به خدمت رسمی منتقل کند و ملاک پرداخت کسورات بازنشستگی، اولین حکم رسمی فرد است.

الهیار ترکمن توضیح داد: به عنوان مثال اگر فردی از سال ۷۰ تا ۷۵ به عنوان معلم حق‌التدریس در آموزش و پرورش فعالیت می‌کرده است؛ وقتی در سال ۷۵، تبدیل به نیروی رسمی می‌شود، مبنای تعیین کسورات بازنشستگی‌اش، اولین حقوق و حکمی است که در سال ۷۵ به عنوان مستخدم رسمی دریافت کرده است.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: طبق فرمول این حوزه، ۹ درصد را باید کارمند پرداخت کرده و ۱۳.۵ درصد، سهم کارفرماست که از طرف دولت پرداخت می‌شود.

وی با بیان اینکه در آموزش و پرورش تعداد زیادی از فرهنگیان مشمول این موضوع می‌شوند، گفت: از سال ۸۸ به بعد، به استناد قانون تعیین تکلیف مرییان حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی، افرادی که سنوات حق‌التدریس چه به صورت پاره‌وقت و چه به صورت تمام وقت داشتند، مشمول استخدام در آموزش و پرورش قرار گرفتند.

الهیار ترکمن اضافه کرد: قانون به‌کارگیری معلمان حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی از سال ۸۸ تا ۹۶ حدود ۹ بار اصلاح شده است و دهمین اصلاح نیز هم‌اکنون در مجلس در جریان است که بر این اساس تعداد زیادی از معلمان حق‌التدریس را مشمول کرده است.

وی گفت: درباره کسانی که معلم حق‌التدریس تمام وقت بودند، مشکلی وجود نداشت چرا که ماده ۸۵ قانون خدمات کشوری این اجازه را داده است که بر اساس اولین حکم رسمی، کسورات تعیین شود.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش افزود: برای کسانی حق‌التدریس پاره وقت بوده‌اند، یک فرجه یک ساله داده شده است تا آن دوره از خدمات پاره‌وقت خود را که منتقل نکردند، به سوابق‌شان منتقل کنند و همان ۹ درصد برایشان اعمال شود.

وی ادامه داد: وقتی این قانون به سازمان بازنشستگی احاله شد، تفسیر‌هایی از آن شد که به جای احتساب اولین حکم رسمی، مبنای روز را ملاک تعیین قرار داده بودند که اگر این مبنا بود، خیلی از بازنشستگان باید مبلغ قابل توجهی را پرداخت می‌کردند.

به گزارش فارس، الهیار ترکمن تصریح کرد: پیگیری‌های زیادی انجام شد و جلسات متعددی برگزار شد و نهایتاً منجر به استعلامی از سازمان اداری و استخدامی شد که آنجا گفته شده بود به استناد همین قانون و ماده ۱۰۵ قانون خدمات کشوری، کسانی که چه حق‌التدریس تمام وقت و چه حق‌التدریس پاره‌وقت داشتند، ملاک تعیین کسورات بازنشستگی، اولین حکم رسمی‌شان است.

وی افزود: اجرای این قانون بر عهده سازمان بازنشستگی کشوری است، زیرا وقتی سنوات خدمتی افراد در دستگاهی تمام می‌شود، برای ادامه کار و تعیین حقوق بازنشستگی و صدور حکم به سازمان بازنشستگی احاله می‌شود و در اختیار آموزش و پرورش نیست.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: با وجود این موارد، اما وزارت آموزش و پرورش پیگیر این قضیه بوده است و وزیر آموزش و پرورش این موضوع را چندین بار در هیأت دولت مطرح است ضمن اینکه با وزیر مربوطه و مسئولان سازمان بازنشستگی هم صحبت کرد و قطعا ما تا آخرین لحظه و تا زمانی که همه فرهنگیان بازنشسته تعیین تکلیف شوند و حقوق بازنشستگی‌شان بر اساس استاندارد و مبتنی بر قانون حساب شود، پیگیر هستیم و اجازه نمی‌دهیم حق هیچ فردی تضییع شود. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003Gl7

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۸۵۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری

معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی از کاهش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در ۲.۵ سال گذشته خبر داد و گفت: پیشنهاد گسترده تر شدن دامنه شمول در اصلاحیه قانون بیمه بیکاری را ارائه کرده ایم.

علی حسین رعیتی فرد در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین آمار مقرری بگیران بیمه بیکاری در کشور اظهار کرد: شهریور سال ۱۴۰۰ تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری نزدیک به ۲۴۰ هزار نفر بود که اکنون به ۱۶۰ هزار نفر رسیده و تعداد قابل ملاحظه ای از مقرری بگیران بیمه بیکاری کم شده است.

وی ادامه داد: با دستورالعمل و تفاهم نامه‌ای هم که بین ما و سازمان تامین اجتماعی و فنی و حرفه‌ای انجام شد مصمم هستیم که این عدد کمتر شود چون هم بازار کار به کارگر ماهر و کار بلد نیاز دارد و هم سازمان فنی و حرفه ای آمادگی دارد که آموزش‌های لازم را ارائه دهد تا افراد بیکار به چرخه اشتغال بازگردند.

پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری 

معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اصلاح قانون بیمه بیکاری اظهار کرد: در قانون پیشنهاد دادیم دامنه شمول گسترش پیدا کند چون قبلاً هم دامنه شمول محدودتر بود و هم کسانی که در منطقه آزاد و ویژه کار می‌کردند مشمول مقرری بیمه بیکاری نمی‌شدند، از طرفی کارگران پروژه‌ای هم محدودیتی برای پوشش‌شان وجود داشت. یک بحث هم در خصوص از کار افتادگی بود مثلاً اگر کسی انتهای بازنشستگی اش بود ممکن بود مشمول مقرری بیمه بیکاری شود و دیگر برگشت به کار انجام نمی‌شد لذا پیشنهاد دادیم که اگر از کار افتاده و ناتوان است برنگردد ولی اگر توان کار دارد ظرف یک سال که مقرری بیمه بیکاری گرفت باید بتواند در جایی مشغول به کار شود و  ادامه فعالیت بدهد و صرفاً دنبال گرفتن مقرری نباشد.
به گفته رعیتی فرد، منابع صندوق بیمه بیکاری محدود است و باید بتواند در شرایط بحران نظیر  کرونا به کمک بیاید تا کسانی که سال‌ها بیمه پرداز بودند را تحت پوشش قرار بدهد.

فرایند بازگشت افراد به چرخه اشتغال

معاون وزیر کار درباره فرایند بازگشت به کار و تفاهم‌نامه سه‌جانبه بین سازمان تامین اجتماعی، وزارت کار و سازمان فنی حرفه‌ای توضیح داد: به موجب این تفاهم نامه کسانی که مشمول مقرری بیمه بیکاری می‌شوند باید حتماً بعد از ۶ ماه با فراخوانی که صورت می‌گیرد آموزش لازم را ببینند و به محل کار قبلی برگردند. اگر نمی‌توانند در محل قبلی مشغول کار شوند یا برگشت به کارشان با مهارت قبلی نیست، مهارت جدید توسط سازمان فنی و حرفه‌ای برایشان لحاظ می شود که به بازار کار برگردند.
به گفته وی تلاش وزارت کار این است که افراد آموزش‌های لازم را فرابگیرند و به محیط کار برگردند چون هم به نیروی کار نیاز است و هم کسی که سال‌ها کار کرده و صاحب تجربه است می تواند برای کشور مفید باشد.

رعیتی فرد در پایان خاطرنشان کرد: تفاهم نامه سه جانبه ما با سازمان تامین اجتماعی و فنی و حرفه ای درحال اجراست و دستورالعمل آن به استانها رفته و هماهنگی ها با استانها انجام گرفته است.کسانی که مشمول مقرری بیمه بیکاری می‌شوند باید حتما به چرخه آموزش برگردند و آموزش ببینند و در جایی مشغول کار شوند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جذب در آموزش و پرورش بر مبنای سوابق آموزشی معلمان
  • خبر مهم دانشگاه فرهنگیان؛ این افراد بدون کنکور جذب می‌شوند
  • چرا فرهنگیان از طرح بکارگیری دوباره بازنشستگان استقبال نکردند؟
  • جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان ۳۰۰ درصد رشد کرد
  • اعتراض برخی دانشجو معلمان به نحوه گزینش در آموزش و پرورش استان گیلان
  • کاهش ورودی به دانشگاه فرهنگیان یک ابرچالش است
  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود
  • کهنسال‌ترین معلم ایران درگذشت + سوابق
  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • توجه به دغدغه‌های فرهنگیان مورد تاکید جدی است